Sijbom's molenproducten
4 juni 2017

Flamkuchen

Flamkuchen
Flamkuchen

Dit recept werkt ook met onze flamkuchen mix!

Vandaag stond ik in de keuken en had ineens het idee om flamkuchen te maken. Voor degene die niet weet wat flamkuchen zijn, ik zie het als een Duitse variant op de pizza. Omdat we alleen nog speltmeel hadden staan hieronder een recept met spelt, maar tarwe gaat net zo goed.
Ingredienten voor de bodem:
300g speltmeel
100ml water
7 gr korrelgist
1 TL zout
1 TL olijfolie

Ingredienten voor het beleg:
1 potje creme fraiche
1 grote ui
100 gram gerookte spekblokjes
Beetje geraspte kaas
Je kunt gerust variƫren met de vulling, paprika, prei spinazie etc.

Kneed een mooie deegbal, goed doorkneden en maak een soepel deeg, voorzichtig met water. Als je het gevoel hebt dat het deeg al soepel is, dan heb je genoeg water toegevoegd. Is het dat nog niet dan water bijvoegen, totdat het wel zois. Wanneer je een mooie bal hebt, laat je het deeg een uurtje rijzen.
Verwarm de oven voor op de hoogste stand (250 graden)

Op een bakplaat leg je een velletje bakpapier en als je deeg mooi is gerezen maak je het deeg zo plat mogelijk. Je kunt de bakplaat vullen, zodat de bodem rechthoekig wordt, maar rond kan ook.
Vervolgens bedek je de bodem lekker ruim met creme fraiche, hier hoef je niet zuinig mee te zijn. Daarna de spekblokjes en de uienringen over de bodem verdelen. Tot slot doe je er een dun laagje geraspte kaas over.

De flamkuchen bak je af in 10 a 15 minuten!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: