6 juni 2017

Havermout Quiche

Vandaag een simpel recept te maken met haver!

Na een drukke dag nog geen tijd gehad om boodschappen te doen, vandaar dat ik het moest doen met ingredienten die nog aanwezig waren. Het idee voor een haver quiche

Benodigd:
Een kleine springvorm
80 gram geplette haver (havermout)
2 eieren
20 gram kokosvet
1 tl oregano
1 tl edelgist vlokken
0,5 tl knoflookpoeder
snufje zout (losalt)
1 uit
0,5 paprika
2 kleine tomaatjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Terwijl de over aan het opwarmen is kun je de quiche maken.
Doe 1 ei, het kokosvet, de oregano, de knoflookpoeder, de edelgist, het zout en de haver in een kom en kneed hier een deegje van, dit deeg zal wat onsamenhangend zijn.
De springvorm vet je goed in, anders kun je de quiche niet lossen.

Doe het deeg in de springvorm en verdeel hem gelijkmatig, zodat de bodem en de wanden gelijkmatig bedekt zijn.
Hak de ui in mooie ringen en de paprika in blokjes, dit doe je in de vorm. Vervolgens leggen we hier plakjes tomaat op. Als laatste doen we het tweede ei bovenop de quiche.
Je kunt er nog een beetje peper overheen strooien of ander kruiden die jij lekker vindt! Kaasrasp is ook erg lekker, ik heb er voor gekozen om er wat edelgistvlokjes overheen te doen.

De quiche bak je af in 30 a 35 minuten. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − vijf =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: