21 december 2017

Knieperties

Echte Drentse knieperties

 

–    Benodigd 1 pakje kniepertiesmix (500g)

–    125 gram roomboter (margarine kan ook)

–    2 eieren

 

Smelt de boter in een pannetje, niet koken. Het is er alleen voor om het beslag wat sneller mooi te krijgen.

Vervolgens, de mix, het ei en de gesmolten boter bij elkaar mengen tot er een mooi homogeen beslag ontstaat eventueel een beetje water (15ml) bijvoegen om het beslag smeuïger te maken.

Dit vervolgens 2 a 3 uur in de koelkast zetten, tot het mooi stijf is geworden.

Van het beslag nu gelijke porties maken en dit rollen tot balletjes (20 a 30 gram) Het ijzer verwarmen op stand 3 en wanneer deze warm is geworden een balletje ertussen en knijpen tot een kniepertie, na 50 seconden is hij klaar (verschilt per ijzer dus even experimenteren)

 

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 14 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: