31 december 2017

OLIEBOLLEN

Ingrediënten voor ongeveer 25 oliebillen
500 ml lauwe melk
10g gedroogde gist
3 eetlepels suiker
500 gr bloem
1 ei
Snuf zout
Zonnebloemolie om in te bakken

Zo maak je het
Meng de lauwe melk met de suiker en de gist. Laat het 10 minuten staan.

voeg de bloem, het zout, het ei en de melk bijelkaar en meng tot een mooi beslag!

Laat het mengsel afgedekt minimaal een uur op een warme plek rijzen.

Verhit de olie in de pan tot 190 graden.

Maak met een natte ijsboltang bollen beslag en laat deze voorzichtig in de olie glijden.

Keer ze na een paar minuten.

De oliebollen zijn klaar als ze goudbruin zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − 9 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: