6 januari 2019 meel_drenthe_Emmen_sijboms

Lekker witbrood op zondag

Voor de zondagmiddag lekker een witbrood bakken. Op het internet komen we diverse recepten tegen om lekker aan de slag te gaan en eigenlijk is het helemaal niet moeilijk!

Het lekkerste witbrood bak je met tarwebloem van Sijbom’s Molenproducten.

Ingrediënten

  • Voor het deeg
  • 500 gr bloem
  • 10 gr zout
  • 20 gr boter, op kamertemperatuur
  • 7 gr gedroogde gist (een zakje van Oetker)
  • 300 ml water, lauwwarm

Meng alle ingrediënten met elkaar tot een deeg . Kneed het deeg minimaal 15 minuten. Zorg dat het zout en de gist niet meteen met elkaar in aanraking komen. Dus bij het mengen, eerst de gist, keer mengen en dan het zout. Het deeg is mooi als je er een vliesje van kunt trekken.

Maak een bal van het deeg en leg deze in een licht met olie ingevette kom. Dek de kom af met plasticfolie of een natte theedoek en laat het deeg op een warme en tochtvrije plaats 1 uur rijzen.

Het deeg is nu klaar om verder verwerkt te worden. Vorm het deeg (je kunt er bolletjes van maken of een mooi groot vloerbrood. Bak de broden in een voorverwarmde oven op 220 ⁰C. Houd voor kleine broodjes een baktijd van 15 tot 25 minuten aan en voor grote broden 35 tot 45 minuten.

Eet smakelijk. Het oorspronkelijk recept is hier te vinden.

Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.